Meidän perhe koirinemme

Olemme maltillisesti kiharakarvaisia noutajia harrastava pariskunta Helsingistä, joilla aikuiset lapset ovat jo lentäneet pesästä. Pääkaupungin lisäksi perheemme viettää paljon aikaa luonnon helmassa Heinävedellä mökkeillen. Isäntä saa jo nauttia eläkepäivistä, joten aikaa koiraharrastukselle löytyy taas enemmän. Tästä innostuneena isäntä suoritti kasvattajan peruskurssin ja alkoi haaveilla ensimmäisestä pentueesta, varsinkin kun Muru (Emris Devi) on osottautunut varsin terveeksi ja kauniiksi neidiksi. 

90-luvun alkupuolella perheellemme iski koirakuume ja koska isäntä metsästää, oli noutaja itsestään selvä valinta. Tutkiskelun jälkeen perheemme päätti lähteä näyttelypaikalle tutustumaan kiharaan ja loppu on historiaa. Ensimmäinen kihara Nekku (Emris Boadicea) saapui koko perheen riemuksi 1993 ja sulostutti elämäämme reilun kymmenen vuoden ajan.

Nekun kuoltua meni jokunen vuosi ilman omaa koiraa, kunnes saimme tietoomme, että kennel Emrikseen olisi tulossa kiharoita. Sieltä sitten saimme Murun 2009.

Muru (Emris Devi)

Muru on osoittautunut varsin mallikelpoiseksi kiharaksi. Älliä ja vauhtia tytöllä riittää, mutta kotioloissa hänestä kuoriutuu varsinainen sylikoira. Vietit on kohdillaan ja vesi on rakkain elementti, jota onneksi mökillä järvessä riittää.

Muru on suhteellisen kookas narttu, jolla on hyvät mittasuhteet ja turkin laatu on erinomainen.

Murua on varsin hyvällä hermorakenteella siunattu, juuri mikään ei neidin maailmaa hetkauta. Perheen lastenlasten vuoksi Muru on loistava lasten seurassa. Perheen aikuisella tyttärellä on pieniä koiria, joista Muru on aina tykännyt kovasti. Oma porukka on tälle neidille kovin tärkeä muutenkin.

Muru osaa toimia hienosti toisten koirien kanssa: pennuille riittää kärsivällisyyttä ja leikkisyyttä, pieniä koiria Muru osaa varoa ja tarvittaessa komentaa huonosti käyttäytyviä yksilöitä.

Muru on käynyt jonkin verran näyttelyissä, pärjäten ihan mukavasti.

Vielä linkki Murun tietoihin Kennelliiton tietokannassa: http://jalostus.kennelliitto.fi/frmKoira.aspx?RekNo=FI39965%2F09

Hillevi (Kannelkiharan Vellamo)

Ensimmäisestä omasta pentueestamme jätimme sijoitukseen yhden tytön, Vellamon. Vellamo, kotoisammin Hillevi, asustelee tyttäremme perheen hellässä huomassa seuranaan kaksi cavalier neitoa ja kaksi kissaherraa.

Tulevaisuudessa Hilleviä nähdään TOKO kentillä, näyttelyissä ja mahdollisesti muidenkin harrastusten parissa.

Jos Hillevin terveys säilyy moitteettomana, tulee hänestä seuraavan kennel Kannelkiharan pentueen emo.