Odotuksemme pennun uudelle perheelle

Lue ennen yhteydenottoa:

Sinä pentua harkitseva. Onneksi olkoon, olet jo mahdollisesti tehnyt päätöksen, että teillä voisi olla tilaa kikkuralle. Hienoa, että olet lähtenyt etsimään tietoa.

Tässä kuitenkin vielä meiltä muutama ajatus ja odotuksemme pennun ostajalle:

Kiharakarvainen noutaja on suuri (täysikasvuinen uros voi painaa jopa 50kg) ja puuhakas koira, joka vaatii hyvän peruskoulutuksen ja rodunomaista puuhaa, sekä paljon liikuntaa. Kouluttaminen hyväksi koirakansalaiseksi ei aina ole helppoa ja vaatii paneutumista asiaan. Kihara on älykäs koira, joka vaatii riittävästi haasteita ja puuhaa, tai muuten se saattaa viihdyttää itse itseään ja se ei aina ole niin mukavaa meidän ihmisten mielessä. Olettehan jo suunnitelleet arkea yhdessä kiharan kanssa? Lenkkeiltävä on, vaikka sataisi pikkukiviä taivaalta... Olettehan selvittäneet, kuka hoitaa koiran ulkoilutuksen (nuorta kiharaa ei pienet lapset voi ulkoiluttaa)? Saatteko koiralle hoitopaikan matkojen ajaksi? 

Kiharakarvainen noutaja elää helpostikin yli kymmenen vuotta, olethan valmis tarjoamaan koiralle kodin sen koko loppuelämäksi? Ostohinta on vain pieni osa kuluja, joita koira tuo tullessaan. Suuri koira syö paljon ja koska suureksi kasvaminen vaatii hyvät rakennusaineet, ei se halvin markettiruoka ole se paras vaihtoehto.

Koskaan ei voi taata, että koira pysyy loppuelämänsä terveenä. Kuten muutkin elävät olennot, koiratkin voivat saada perinnöllisiä sairauksia ja muita vaivoja. Eläinlääkärikulut voivat olla koviakin tai koira voi tarvita säännöllisen lääkityksen. Olettehan ottaneet tämänkin huomioon, että uusi perheenjäsen lisää myös kuluja? Toivomme myös pennunostajilta aktiivisuuttaa virallisesti terveystarkastaa koiransa. Näin saamme arvokasta tietoa omista linjoistamme.

 


 

Toivomme, että yhteyttä ottaessanne kerrotte tarkemmin perheestänne ja miten asutte, koirakokemuksestanne (onko muita koiria), harrastus- ja käyttöaikeista koiralle, kuinka kauan koira joutuu olemaan päivisin yksin ja toivotteko urosta vai naarasta. Alustavia varauksia otamme vastaan vasta kun tiineys on ultralla varmistettu. Pidätämme itsellämme oikeuden valita oikealle pennulle oikea koti, emmekä myy pentuja varausjärjestyksessä. Haluamme tavata koko perheen ennen kuin otamme varsinaisen varauksen vastaan.

Pennut luovutamme kahdeksan viikkoa vanhoina ja käytämme Kennelliiton sopimusta koiran kaupasta ( http://www.kennelliitto.fi/NR/rdonlyres/FDA52D9E-2366-4F7E-8195-39FEF004603D/0/sopimus_koiran_kaupasta2013.pdf ). Pennut ovat luonnollisesti Kennelliittoon rekisteröityjä ja asian mukaisesti madotettuja. Pennut kasvavat kotioloissamme tottuen näin kodin ääniin ja pentuja sosiaalistetaan kohtaamaan erilaisia ihmisiä ja tilanteita. Mukaansa pentu saa kirjalliset hoito-ohjeet, ruokaa, jota se on tottunut syömään, pienen tarvikepaketin sekä kasvattajan elinikäisen tuen.

 

Hyödyllisiä linkkejä:

Kiharakerho: http://www.kiharakerho.net/

Kiharakerhon ohjeet pennusostajille: http://www.kiharakerho.net/pennunostajalle/

Suomen noutajajärjestö: http://www.snj.fi/

Suomen metsästysnoutajat ry: http://www.metsastysnoutajat.com/index.html

Suomen Kennelliitto: http://www.kennelliitto.fi/fi ja http://www.kennelliitto.fi/FI/koira/uusipentu/etusivu.htm

Kuvaus